Kees Haak

 

Kees haak werd geboren op 15 Augustus 1975 te Delft. Kees als jongste zoon van Nico Haak, heeft samen met zijn vrouw Monique twee kanjers van dochters. Door de jarenlange muzikale carrière van zijn vader Nico werd muziek met de paplepel ingegeven.
Na het doorlopen van zijn schoolperiode en als dienstplichtige in het leger, begint Kees de eerste stappen te zetten in de voetsporen van zijn vader en start met optredens op feestjes van familie, vrienden en bekenden.

 

 

Het artiesten bloed kruipt waar het niet gaan kan en Kees besluit in 2015, door het contact met zijn toenmalige manager John van Leeuwen, de knoop door te hakken en een serieuze poging te wagen als professioneel zanger van het Nederlandse lied.

 

 

 

in september 2015tekende Kees een platencontract bij Holliwood Records en de eerste stappen in zijn professionele carrière waren gezet.

 

 

 

Op 13 november 2016 werd er in een uitverkocht Stairway’s to Heaven in Utrecht een groot in memoriam georganiseerd voor Nico Haak waar Kees de liedjes van zijn vader zong onder begeleiding van de band Total Eclipse.

 

 

 

Naast Kees waren onder andere ook Polle Eduard, de schrijver van veel van de liedjes van Nico Haak en goede vriend René Karst aanwezig om Kees een hart onder de riem te steken.

 

 

 

Na de single ‘Dans Dans Dans’ die in september 2021 uitkwam ontving Kees de “Gulden Vedel” ofwel de zilveren dansschoen uit handen van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren. Dans Dans Dans is in 2021 en 2022 het meest gedraaide Nederlandstalige lied binnen de dansscholen. Uitermate trots zijn we op het feit dat de naam Haak als enige twee keer prijkt op de lijst van winnaars.

 

 

 

24 augustus werd het concept "de Legendes" gelanceerd. In de landelijke pers kreeg deze nieuwe act bestaande uit Kees Haak (zoon van Nico Haak), Dennis Alberti (kleinzoon van Willy) en Pierre van dam (neef van Koos) de welverdiende aandacht.

 

 

Inmiddels is de tweede single 'de wintermaanden' op de markt en de drie mannen zetten menig event op z'n kop!!

 

 

 

Een solo optreden van Kees staat garant voor succes en feest in de tent!  Met zijn tomeloze energie brengt Kees zijn repertoire wat bestaat uit opzwepende nummers van Haak sr, zijn eigen nummers en nummers van o.a. Hazes en Drukwerk.

 

Zijn moeder zei nog, doe dat nou niet. Maar Kees deed het toch!!

 

 

Kortom: Geen feessie zonder Keessie!

 

Kees probeert zijn luchtgitaar te stemmen
Kees Haak bij Radio NL in Lelystad